Close
Mortingevej 8 3760 Gudhjem
91 68 08 78
thecleanmaker.dk
Damp

Damp rengøring

Damp er naturens eget desinfektionsmiddel

Vi tror nogle gange, at vi ejer naturen  –  sandheden er, at vi kun er en del af den. Og den måde vi behandler naturen på, påvirker vores børn direkte!

 

Vi i The Clean-Maker mener, at affald bør undgås, når det er muligt. Vi har derfor ledt efter et rengøringssystem og har fundet en løsning, der er økologisk, praktisk og giver god økonomisk mening. Fordi produkter for livet kun købes én gang og bortskaffes én gang.

Hygiejnisk rengøring

Den største fordel ved hygiejnisk rengøring med mikrodamp er, at tekstiler og andre overflader ikke bliver våde, men kun let fugtige. De høje temperaturer og hastigheden ved hvilken dampen udledes, fjerner snavs og støv fra deres ‘gemmesteder’. Dampens høje temperatur har derfor en “frigivende” effekt. De varme damppartikler trænger ind i materialerne, gør snavset flydende og trækker det derefter ud gennem mundstykket. Den hastighed, hvormed dampen udledes, er også en afgørende faktor her: jo højere damptryk, jo højere er den hastighed, hvormed dampen udledes og dermed dampens hygiejniske egenskaber.

 

Almindeligt tilgængelige damprensere fungerer generelt ved lavt tryk (ca. 3 til 4 bar) og derfor ved lave temperaturer. Dette skaber en meget våd damp med lav rengøringsevne, som f.eks. kan beskadige træoverflader.

 

Begreberne mikrodamp eller varmrensning bruges til at beskrive apparater, der arbejder med høje temperaturer og tryk (fra ca. 180 °C og ca. 9 bars tryk), og det er det, som vores MediCleanTec arbejder med.